Praktisk Økologi 6/2021

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Leder

Af Signe Schrøder
Side 3

Der er fart på Praktisk Økologi

Fra mosset græsplæne til frodig køkkenhave

Af Lene Skrumsager Møller
Side 4

Det er både let og lige til at ændre sin have – også for nybegynderen som aldrig har dyrket noget før og føler en mangel på forudsætninger. Så hermed en vejledning til at omdanne sin græsplæne til en køkkenhave og skabe en miljø-, klima- og biodiversitetsvenlig baghave til glæde for familien.

20 år med blomstereng

Af Inge Olsen
Side 8

Vi hører dagligt om tilbagegangen for biodiversiteten, og at der skal skabes mere natur og gives mere plads, så arterne kan overleve. Én af måderne er at skabe en blomstereng til gavn for insekterne – og ikke mindst til glæde for os selv. Inge og Erik har haft deres blomstereng i 20 år og fulgt med i engens forandringer.

Hjemmeproduceret frugtvin

Af Marie Carlsen Ravnmark
Side 11

Tonsvis af frugt går til spilde i de danske haver hvert år, imens butikkerne bugner af ditto fra fjerne himmelstrøg. Det er synd og skam, men det kan også være udfordrende at omsætte en stor frugthøst på et tidspunkt, hvor det kniber med plads i fryseren, og alle glas er fulde – her kan et vinfad komme ind i billedet.

Min søsters mangfoldige rækkehushave

Af Ellen Brunbech
Side 16

På bare 260 m² er det muligt at udleve drømme om både spiselige planter, krydderurter, prydplanter, hønsehold og rekreative områder. Forfatteren tager os med på besøg i sin søsters mangfoldige minihave.

Hække der blomstrer

Af Hanne Søgaard og Mia Stochholm
Side 20

Når man alligevel skal plante hæk, kan man lige så godt vælge én, der blomstrer og gavner insekt- og fuglelivet. Her giver forfatteren os 13 eksempler på smukke, blomstrende hække samt generelle råd vedrørende plantning af hæk.

Jordkælder som forrådskammer

Af Jesper Vendelbo
Side 26

En jordkælder sikrer optimale betingelser for årets høst med en stabil temperatur det meste af året. Med en god portion genbrugssten og tålmodighed er det muligt at bygge sin egen for få midler. Her får du en trin for trin vejledning.

Foreningsnyt

Side 29

Frivilligdag i Praktisk Økologi på Brandbygegaard, tak for festival 2021, velkommen til Camilla Birch (kommunikationsmedarbejder) og diverse medlemsinformation.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2021 > Praktisk Økologi 6/2021

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider