Praktisk Økologi 2/2002

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Miljødebatten er vigtigere edn nogensinde

Af Karna Maj
Side 2

Efter regeringens store nedskæringer på miljøområdet, kom endnu flere chock: miljøminister Hans Chr. Schmidts forslag om at bygge langs strandene og i skovene og besparelser på forskningsområdet. Det viser klart, at der er mere end nogensinde før er brug for miljøorganisationerne.

Fra de vilde pæoners land

Af Jens Thejsen og Sten Porse
Side 4

Rejsen i Tyrkiet var bestemt for botaniske oplevelser. Der var en lang række planter på ønskelisten og vi havde en ide om, hvor vi ville forsøge at finde dem. Men vi fik også uventede oplevelser. Blandt andet vilde pæoner i de pontiske bjerge.

Træer og buske i Danmark

Af Jens Thejsen
Side 5

I bogen er der en gennemgang af 170 træer og buske, hvor vigtige kendetegn lines op: om blade, bark, blomster, frugt, knopper, og som noget anderledes end de fleste bøger er roden også beskrevet. Der er desuden gode afsnit om planternes økologi og om deres anvendelse, og forekomst her i landet.

Ærter i haven

Af Karna Maj
Side 6

Ærter har sammen med bønner en ganske særlig stilling i en økologisk køkkenhave. Dels kan de optage kvælstof fra jorden og deler overskuddet med naboplanter og følgeafgrøder. Dels er de meget proteinrige grønsager. Tabel over ærtesorters højde og tidlighed, samt inddeling i typer.

Planteskoler i Nepal

Side 6

I november 2001 var forfatteren udsendt som konsulentføl sammen med frøforvalter Henrik Knudsen for Danida Forest Seed Center for sammen med nepaleserne at introducere nogle nye træarter, som egner sig godt til foder for kvæg og geder.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2002 > Praktisk Økologi 2/2002

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider