Praktisk Økologi 2/2005

Praktisk Økologi 2/2005

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Snefnug og laviner

Af Karna Maj
Side 2
Læs artikel…

Som økologisk forbruger kan man i dag købe mange økologiske fødevarer til en ret beskeden merpris, og det burde jo vække jubel. Men vi ved jo godt, at priserne kun er så lave, fordi indkøberne i de danske supermarkeder presser prisen i bund overfor avlerne.

De første forårsstauder

Af Jens Thejsen
Side 4

I marts kan vinteren stadig være over landet, men alligevel lurer foråret lige om hjørnet, og enkelte blomster tyvstarter foråret, det er f.eks. alpeviol, vinteradonis og nyserod.

Sådan bruger du blandingskultur

Af Sofie Arlien-Søborg
Side 6

Ved at benytte sig af blandingskultur kan man dyrke meget mere på samme areal. Samtidig gør man det vanskeligere for de enkelte fjender at finde deres favoritplante, og for ukrudtet af få plads. Artiklen indeholder en oversigt over gode blandingskulturer og dyrkningsafstande.

Kunsten at bruge sommerblomster

Af John Norrie
Side 10

Det er spændende at bruge sommerblomster, men det er ikke altid med lige stort held. Bede med kun sommerblomster kommer ofter til at vikre hårde og nærmest aggressive i deres farvesammensætning.

Kort nyt

Side 13

Seernes Have, Oprør fra Maven, Medlemsrabat på entreen og Den store Græskardyst

Økologi på Hegnstrup

Af Karna Maj
Side 14

Allan Bornø Clausen er sammen med sin engelske medhjælper i gang med at lede efter frøsorter i en halv snes frøkataloger. Det er nu ikke ret mange frø, han skal bestille, kun de sorter han ikke selv har frø af. Allan driver gården Hegnstrup Økologi. På 30–40 tønder land har han grønsager og husdyr.

Økologer glemmer at spare på energien

Af Sten Porse
Side 17

Energiforbruget er grundlaget for vores velfærd, transport, kommunikation og kultur, men forbruget har nogle alvorlige konsekvenser, som vi har valgt at lukke øjnene for. Dette gælder også de økologisk bevidste og miljømæssigt ansvarlige mennesker.

Indianernes have i Oaxaca

Af Birgitte Løkke og Anders Dam
Side 18

Selvom den Etnobotaniske Have, i den mexicanske delstat Oaxaca, kun er 6 år gammel, huser den allerede mange gamle træer og især katus, der er flere hundrede år gammel. Når der laves nye veje eller opdyrkes nyt land, flyttes store træer til haven for at sikre de sjælde arters beståen.

Husk vinterens afgrøder

Af Winnie Poulsen
Side 20

I tiden januar, februar og marts, hvor meget havearbejde foregår i lånestolen med frøkataloger og sommerdrømme, er det svært at stå for beskrivelser med »tidlig høstklar«. Skal det være muligt at hente frisk grønt i køkkenhaven året rundt må der også tænkes på vintersorterne allerede her i foråret.

Vintergræskar på Vestergaard

Af Lila Towle
Side 22

Kom med en tur til Dorte og Ole Kyllingsbæk på den spændende Vestergaard i Vendsyssel og få dine forestillinger om at dyrke og bruge vintergræskar rusket godt igennem.

Økofoder gav rotter større sundhed

Side 25

En række forskere ved Danmarks Jordbrugsforskning har undersøgt kostens betydning for helbredet hos rotter under standardiserede forsøgsbetingelser, og de har fundet at rotterne på visse områder får en sundhedsmæssig fordel ved økologisk kost.

Generalforsamling 2005

Side 25

Indkaldelse til Praktisk Økologis Generalforsamling søndag den 24. april 2005

Vi har brug for græsrødderne

Side 25

Mange af vores medlemmer er engageret i eller deltager i grønne arrangementer rundt om i hele Danmark. Vil vil gerne opfordre jer til at være med til at uddele gratis prøvenumre af Praktisk Økologi.

Blomster i køkkenhaven

Af Karna Maj
Side 26

Køkkenhaven kan gøres mere spændende ved at lade blomsterne holde deres indtog. Blomsterne i køkkenhaven er ikke kun til pynt, de tiltrækker nyttige insekter, som har mange af havens skadedyr på menuen.

Kompost for de travle

Af Troels V. Østergaard
Side 28

Det med kompost i en lile have har aldrig været nemt. Her kommer et forlsag til, hvordan man får god kompost næsten uden at røre en finger, og uden at det koster ret meget tid.

Kalender

Side 28

Årsmøde 2005

Program for Praktisk Økologis årsmøde den 23.-24. april 2005.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2005 > Praktisk Økologi 2/2005

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider