Praktisk Økologi 3/2008

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

På den anden side af hækken

Af Veronica Bay
Side 2
Læs artikel…

Vildtvoksende orkidéer

Af Jimmy Lassen
Side 4
Litteraturliste

En introduktion til de vilde orkidéer er et forholdsvis sjældent syn i den danske natur, men med deres spændende historie, forunderlige formeringsteknikker og mangfoldige biologi er de genstand for stor fascination.

Bladbede – til nytte og pryd

Af Mia Stochholm
Side 8

Bladbeder er nemme at dyrke, kan høstes, når sæsonen for bladgrønt for længst er forbi, og så lyser de op i haven med deres fantastiske farver.

Den sprøde knudekål

Af Karna Maj
Side 12

En af de mere specielle grønsager i selvforsyningshaven er knudekål, hvor det er den opsvulmede stængel, der spises. Knudekål er især god, da den både kan give et meget tidligt udbytte af små friske knuder og er en god og holdbar vintergrønsag.

Basilikum – duftens konge

Af Lene Tvedegaard
Side 14

Basilikum byder på et utal af varianter inden for farve, bladform og vækst, og smagen varierer f.eks. fra skarp pebret, over citron og lime til mild vanilje. En artikel om sorter og dyrkning.

Pæonpassion

Af Lisa Winnerlid
Side 18

Pæoner bedårer. De er en hilsen fra paradis og lykkelige barndomsdage.

Små sommerstjerner

Af Jens Thejsen
Side 24

Blandt de tidlige sommerblomstrende er der nogle lidt mere diskrete planter, som man i første omgang let kan overse. En staude, som ikke er ude med de store reklameskilte, er stjerneskærm. Den er ikke storblomstret, og der er ikke drøn på farverne, men har man først rigtig fået øje for stjerneskærm, er man solgt.

Dræbersneglen – gode råd om bekæmpelse

Af Birte Buhl og Sussie Pagh
Side 26

En artikel om bl.a. fælder, hegn og Ferramol.

Havelyst.dk – dit økologiske havenetværk

Af Veronica Bay
Side 28
Besøg Havelyst.dk

Den 10. marts i år åbnede vi dørene til Havelyst.dk – et nyt netsted, hvor alle medlemmer af Landsforeningen Praktisk Økologi kan præsentere deres have og skrive havedagbog.

Junismag

Af Katrine Klinken
Side 30

Tre forslag til madoplevelser, som vi kun kan få en ganske kort tid: Kartoffelmad med mandel-ansjoscreme, mynte og ærter, sommerbuk med lynstegte moreller og nye grønsager med krydderurter og jordbær med friskslynget honning.

Historien om havregrynene

Af Ane Bodil Søgaard
Side 33

Det startede med spørgsmålet om, hvad­ ­forskel­­len i virkelig­heden er på de ­industrielle og de hjemme­fabrikerede havre­gryn. Det endte med ­mediernes amokløb og en ny foodscare. Men havregryn er et fortrinligt morgen­mads­produkt. Især hvis man laver dem selv.

Lefestival i Gribskov

En skarp og korrekt indstillet le kan gøre arbejdet til en lige så fornøjelig dans på engen, som en dårlig le kan gøre det til en sur march på stedet. En omtale af lefestivalen den 2. til 6. juli 2008 i Gribskov – et tilbud om at genopdage landbrugsredskabernes dronning.

Hvad er det ­du spiser?

Af Veronica Bay
Side 37

Omtale af bogen Hvad er det du spiser? af Ane Bodil Søgaard og Troels V. Østergaard.

Donorer søges til grønsagssmagning

Det københavnske firma Frugtformidlingen søger donorer til grønsagssmagning.

Find FSC-mærkede produkter

På ­danmark.fsc-products.org er det nu muligt at finde frem til FSC-produkterne, inden man tager på indkøb.

Forbered næste års blomsterpragt nu

Af Karna Maj
Side 40
Læs mere på Havenyt.dk

De 2-årige sommerblomster kan man slet ikke undvære i haven. De er yndige, nogle af dem endda med duft, og så fylder de pladsen ud i krukker og bede, indtil sommerblomsterne tager over.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2008 > Praktisk Økologi 3/2008

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider