Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.
Der er krise over hele linjen: fra finanskrise til klimaforandringer. I krisernes kølvand er der dog fulgt en bred, om end spæd, forståelse for, at vækst ikke er ubegrænset. At det handler om balance – ikke bare mellem udbud og efterspørgsel, men også mellem kultur og natur.
Juleroserne kæmper med de tidligste blomsterløg om at komme først og står hele vinteren i smukt selskab med f.eks. tæpper af vintergækker, og i årets allermørkeste måneder lyser de enkle og smukke blomster op i massevis af nuancer og blomstertyper.
En eneste generation lagde Danmarks natur øde. Nu gentager den tragiske historie sig.
Man kan samle på meget. Lars Jacobsen samler på citronduftende planter, der kan bruges i te, mad, bad og mod sommeraftenens myg.
Inden man kaster sig ud i at bestille nye frø over hele linjen, er det en god idé at samle alle gamle frøposer og hjemmehøstede frø midt på spisebordet og finde ud af, hvor meget frø, man i virkeligheden allerede har i huset. Der er tit mere, end man kan huske. Spørgsmålet er dog, om de gamle frø kan spire?
Når man som vi betragter nyttehaven som sin bedste hobby og det at skabe dagens salatskål som en kunstart, er det en fornøjelse at planlægge årets grønsags- og urtedyrkning.
Af Lars Jacobsen
Side 24
Besøg Grennessmindes netsted…
På Grennessmindes Økologiske Gartneri giver de økologiske dyrkningsmetoder sig selv. Alt andet ville være pædagogisk uforsvarligt.
Omtale af Tænks guide med råd om de forskellige faser i byggeprocessen.
Omtale af den norske bog »Dyp glede – med Arne Næss inn i dypøkologien« skrevet af Per Ingvar Haukeland.
Side 29
Læs mere…
Omtale af Landsforeningen Praktisk Økologis årsmøde 2009.
Indkaldelse til Landsforeningen Praktisk Økologis ordinære generalforsamling lørdag den 28. marts 2009 kl. 11.00–13.00 i Pakhuset i Odder.
Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.
Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2009 > Praktisk Økologi 1/2009