Praktisk Økologi 6/2011

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Modvækst

Af Veronica Bay
Side 2

»Sæt gang i hjulene, sæt gang i forbruget, så vi kan få gang i væksten!« Sådan lyder mantraet igen og igen i disse tider – også selvom et globalt overforbrug og uhæmmet og utæmmet spekulationslyst har udløst en krise, der nærmer sig 30’ernes i proportioner. Det er med andre ord den optimistiske tro på evig vækst, der har skubbet os mod afgrunden. Økonomisk, miljø- og klimamæssigt.

Selvforsyning af lyst og nød

Af Cathrine Dolleris
Side 4

I Ukraine har man sin helt egen måde at forholde sig til den internationale krise på. Man vender tilbage til dyrkningen af jorden, og man læner sig op ad vestlig permakulturpåvirkning, russisk spiritualitet og traditionel viden.

Havelandet par excellence

Af Winnie Poulsen
Side 10

De fleste foretrækker nok at udforske engelske haver om sommeren, når de står i fuldt flor. Men en vinterekskursion kan også være en fantastisk haveoplevelse.

Hvor er alle dyrene?

Af Bjørli Martha Lehrmann
Side 14

For et par måneder siden var haverne fulde af liv. Hvepse, myg og fluer generede os, når vi sad ude, sommerfugle fløj mellem blomsterne, guldsmede jagede i luften, edderkopper lurede i buskene og frøer hoppede i græsset. Nu er de væk alle sammen. Stille er der. Hvor er alle smådyrene blevet af?

Forvild haven

Af Bolette Crossland
Side 16

Man skal ikke være så bange for at gøre haven vildere med hjemmehørende planter. De er nemme at dyrke, de skaber bedre betingelser for havens vilde dyr, og med en fast hånd behøver de ikke invadere hele haven.

Tilbage til løvhøet

Af Frank Erichsen
Side 22

Analyser har vist, at løvhø er en fantastisk foderkilde. Naturligvis, havde jeg nær sagt, for det har været kreaturernes fortrukne foder siden stenalderen.

Kommunekompost – godt eller skidt?

Af Mia Stochholm
Side 26

Der er mange mere eller mindre veldokumenterede rygter om den kommunale kompost. En nærmere undersøgelse viste, at ingen af dem var sande.

Aktion Havelåge

Af Trine Krebs
Side 29

Nu med Praktisk Økologis årligt tilbagevendende medlemshvervekonkurrence

Næbet sneglekontrol

Af Karoline Nolsø Aaen
Side 30

Ænder i haven er en yderst effektiv måde at bekæmpe snegle på. I tilgift får man kød, æg og underholdning.

And hele året

Af Kim Marie Mühlhahn
Side 34

And er meget mere end en god steg to gange om året. Man kan lave fantastiske retter med alt – fra næb til rumpe.

Medlemsannoncer

Side 38

Sprøde rødder

Af Karna Maj
Side 40
Læs mere…

Rodfrugter er friske og sprøde til midt på foråret, hvis du lader dem blive i jorden under dække. Jorden kan holdes frostfri helt op i jordoverfladen, når jorden dækkes med et 20–25 cm tykt, isolerende lag.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2011 > Praktisk Økologi 6/2011

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider