Praktisk Økologi 3/2011

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Fra have til have

Af Veronica Bay
Side 2

Det kan være svært at komme igang med at dyrke. Så åbn din have for inspiration, og hjælp naboen med at grave græsplænen op.

Rolig nu

Af Hanne Søgård
Side 4

Når det drejer sig om såning og udplantning af grønsager og sommer­blomster, kan rettidig omhu være altafgørende. Det gælder om at slå koldt vand i blodet og vente på, at temperaturen er høj nok.

Dyrk blomster mellem grønsagerne

Af Hanne Søgård
Side 8

Blomster i køkkenhaven er godt. De tiltrækker bestøverne og forvirrer skadedyrene. Man skal dog lige tænke over placering og valg af planter.

Lad regnormene gøre arbejdet

Af Lone Brems
Side 14

Ved at kompostere sit køkkenaffald direkte i urtehaven, kan man skabe betingelser for en alsidig biologisk aktivitet i mulden, en vedvarende dæmpning af skadevirkninger efter heftige regnskyl og undgå fordampning under langvarig, tør varme i sommerhalvåret.

Havelyst

Af Veronica Bay
Side 18

Redaktøren beretter fra et vellykket Havelyst.dk-træf i en sjællands parcelhushave.

Spis din prydhave

Af Bolette Crossland
Side 20

Som gartner har havens spiselige aspekter altid interesseret mig – ikke mindst når jeg har opdaget nye spiselige planter – f.eks. bærmispel, kirsebærkornel, kvæde, stikkelsbærkiwi og surbær.

Slut fred med skvalderkålen

Af Julia Gram-Jensen
Side 26

Skvalderkålen fungerer med sin tæppedannende vækst og enorme livskraft som et udmærket bunddække. Hvis du er træt af at bekæmpe den, så lad den være i skyggekrogen, og skab variation i beplantningen ved at indplante blomstrende buske og konkurrencestærke, kraftige stauder, som sagtens kan vokse i skvalderkålen, når de først har fået fat.

Mens vi venter på jordbær

Af Kim Marie Mühlhahn
Side 30

Opskrifter med rabarber, kvan, grønne jordbær og forårsskud på rosenkål og cikorie.

En festlig weekend

Af Veronica Bay
Side 34

Årsmødet, der i år havde base i Tranekær i den smukt renoverede Sukkerfabrik, blev en af de mere animerede af slagsen.

PØ’s nye sekretær ­præsenterer sig selv

Side 35

Karin Albertsen overtager fra maj 2011 ­stillingen som sekretær i Praktisk Økologi efter Inger Jørgensen.

Og vinderen blev…

Side 35

Vinderen af vores skaf et medlem-konkurrence indløste den 10. april sin præmie – en festlig damefrokost for de 11 nærmeste veninder. Det var en sanselig øjenåbner for gæsterne, at hele frokosten var bygget op omkring sæsonens grønsager, selv i den lidt svære aprilsæson.

Referat af generalforsamling

Side 35

Referat af generalforsamling i Landsforeningen Praktisk Økologi 16. april 2011 i Tranekær på Langeland.

Her er din bestyrelse

Af Veronica Bay
Side 36

Vi har spurgt den nyvalgte bestyrelse, hvad der er vigtigt for dem her i livet, og hvorfor de har valgt at lægge kræfter i Praktisk Økologi.

Medlemsannoncer

Side 38

Del ud af haveglæden!

Åbn din økohave for andre haveinteresserede. Hvordan, hvornår og hvor meget du vil åbne din have, kan du helt selv bestemme. Din have skal på ingen måde være perfekt for at være med i Åbne Økohaver. For det er ikke havedommere, der kommer på besøg, men andre havelystne, der gerne vil lade sig inspirere af vores haver, vores erfaringer og vores økoglæde.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2011 > Praktisk Økologi 3/2011

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider