Praktisk Økologi 1/2012

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Forregninger

Af Veronica Bay
Side 2

Her omkring årsskiftet ville jeg gerne kunne skrive en leder fuld af begejstring og optimisme. Men det kan jeg ikke. Jeg sidder nemlig med den rugende, knugende fornemmelse, at vi har helt og aldeles ­forregnet os.

Dyrkning af grønne asparges

Af Hanne Søgård
Side 4

En af de nemmeste afgrøder at dyrke er grønne asparges. Der er lidt slid med at etablere et bed, men derefter er der ikke meget arbejde.

Korn til husbehov

Af Veronica Bay
Side 10

Korn behøver ikke at fylde flere hektar. På en lille gård på Djursland dyrker selvforsyneren Bodil Gimbel forskellige frøsamlersorter af rug, byg og hvede i rækker blandt grønsager og æbletræer i køkkenhaven.

Når kartoflerne vokser på træerne

Af Lars Westergaard
Side 14

Plant spisekastanje og få en værdifuld biplante, en foderkilde til dyrene, et smukt træ og et godt supplement til basiskulhydrater som kartofler, pasta og ris.

Bladlus i salat under glas

Af Gitte K. Bjørn
Side 19

Bladlus kan være et stort problem i mistbænke og drivhuse. Hvis man ikke forebygger angreb, kan lusene sidde klar, så snart de spæde salatplanter udplantes i det tidlige forår.

Det lille hønsehold

Af Susanne Mørk-Jensen
Side 20

Høns er en fornøjelse. Så længe hygiejne, racevalg, foderstand og plads er i orden.

Årsmøde 2012

I år byder årsmødet ikke kun på fest, diskussion og hyggeligt samvær, men også store naturoplevelser.

Hedeslag på Amager?

Af Michael Sterll
Side 28

I Grønland smelter indlandsisen, havisen forsvinder i Arktis, og herhjemme på Amager kan vi høste modne 2. generationsfigner.

Røg fra egen have

Side 28

Hvis man ikke har tænkt sig at opgive en usund vane som en god pibe tobak, hvorfor så ikke blive selvforsynende med sin egen, hjemmedyrkede tobak?

Haveskole i Lejre – netværk, viden og skønne haver

Hvordan kan vi i Lejre inspirere hinanden og hjælpe hinanden til at dyrke vores private haver smukt, bæredygtigt og fyldt med livsglæde? Det spørgsmål er omdrejningspunktet for en aften, hvor alle private haveejere er velkomne til at byde ind med deres tanker og idéer.

Indkaldelse til generalforsamling 2012

Side 30

Landsforeningen Praktisk Økologi indkalder til ordinær generalforsamling lørdag den 21. april 2012 fra kl. 11.30–13.00 på Den Holistiske Højskole, Stensbækvej 29, 6510 Gram

Medlemsannoncer

Side 30

GMO ad omveje?

Side 30

De senere år bliver stadig flere grønsagsfrø fremavlet ved forædlingsteknikker, som ligger meget tæt på egentlig GMO. Især mange sorter af kål, men også julesalat, er i dag såkaldte CMS-hybrider, der produceres vha. af cellefusionsteknikker.

Ekstrasøde sukkermajs til økofolket

Side 30

Hidtil har man kigget forgæves i frøkatalogerne efter økologiske sorter af de ekstrasøde sukkermajs, som mange af os ser frem til at sætte tænderne i sidst på sommeren. Det laves der nu om på, idet Bingenheimer Saatgut blandt årets frønyheder præsenterer ­verdens første frøfaste ekstrasøde sukkermajs.

Vinterrosenkål

Af Karna Maj
Side 32


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2012 > Praktisk Økologi 1/2012

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider