Praktisk Økologi 6/2012

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Smagen af etik

Af Veronica Bay
Side 2

Øksen falder mod blokken. Et hug – og hovedet er skilt fra kroppen. Hønen blinker polisk med sit dødende øje. Så ebber bevægelserne ud, og øjet lukker i. Som i søvn.

Fra udkant til forkant

Af Rie Boberg
Side 4

Ved at udnytte og brande det helt specielle ved et udkantsområde kan man skabe ny vækst. Færøerne viser vejen.

Sensommerbesøg i Ryton Gardens

Af Mia Stochholm
Side 8

Finurlige detaljer, stor variation og et solidt idégrundlag gør Englands økologiske have et besøg værd.

Det intensive grønsagsbed

Af Peter Norris
Side 16

Hvis man gerne vil have sit bed bugnende af vekslende afgrøder med højt høstudbytte fra april til oktober, kræver det nøje planlægning og forkultivering.

Den moderne salatdyrker

Af Cathrine Dolleris
Side 20

I det milde, sydengelske Cornwall ligger Keveral Farm, hvor der dyrkes mikrogrønt og vilde urter med afsæt i permakulturen. Det er en niche, som ikke alene er økologisk, men også økonomisk bæredygtig, for det spæde grønne er et hit i den engelske madkunst.

Rosendals Trädgård

Af Winnie Poulsen
Side 24

Den legendariske park i Stockholm kan noget helt særligt. Først og fremmest skabe en følelse af næsten at have sin egen have.

Økologi 2.0

Af Steen Rågård
Side 28

Mange associerer økologi med »de gode gamle dage«, usprøjtede gulerødder, halmhuse og lavteknologi. I konceptet Cradle to Cradle (vugge til vugge) er økologi også et grundprincip i fremtidens moderne og teknisk avancerede samfund.

Naturens generobring af kunsten

Af Morten Skriver
Side 30

Den økologisk bevidste kunst – som dette års Documenta i Kassel bl.a. var fuld af – trækker tråde langt tilbage i historien og rækker langt ind i fremtiden.

Fremtiden tegner ikke så sort endda

Af Kjeld Hansen
Side 33

Landbrugsstøtten har igennem de seneste mange år været anvendt til en hovedløs strukturudvikling, der har kostet samfundet dyrt. Nu er en noget for noget-politik ved at vinde indpas – til gavn for miljøet.

Tanker om Landsforeningen Praktisk Økologis femårsstrategi

Af Trine Krebs
Side 36

Vi har ikke brug for råben og havebarrikader. Vi har brug for fornuftige samtaler, glade stemmer i haven og stor mangfoldighed. Vi har brug for synlighed – uden dumsmarte og knaldhamrende hurtige løsninger. Vi skal gå efter de varige, langsigtede og evige løsninger og dialog.

Dyrkningsmanual for små grønsagsavlere

Af Karna Maj
Side 37

Mange økologiske haveejere går med en drøm om at dyrke flere grønsager og begynde at sælge af dem, men det kan være svært at gå fra en mindre privat have til et større areal. Det kræver andre redskaber, der skal planlægges på en anden måde, og der skal vælges strategi for afsætning osv. Det kan med andre ord være svært at overskue det hele. Det kan man finde hjælp til i The New Organic Grower: A Master’s Manual of Tools and Techniques for the Home and Market Gardener af Eliot Coleman.

Medlemsannoncer

Side 38

Bidrag med arbejdskraft

Af Trine Krebs
Side 40

Har du lyst til at bidrage til foreningens arbejde, så mangler jeg, formanden, virkelig hænder til sekretærarbejde, skrivning af pressemeddelelser, udformning af kampagner, bidragsydere til vores PØ-facebookredaktion, fund­raising og medlemsture. Find gerne selv på mere! Skriv til trine@praktiskokologi.dk.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2012 > Praktisk Økologi 6/2012

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider