Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.
GMO som sundhed er en god historie, for den har høj identifikationsfaktor. Man behøver ikke tænke i sundhedsstrategier, og befolkningen behøver ikke ændre livsstil. Modhistorien kunne være et krav om fødevarer med større lødighed.
Ikke en køkkenhave uden persille. Vil du have succes med denne herlige krydderurt, så læs videre her.
Det er logisk at dyrke de kvælstofsamlende ærter mellem de grådige kål, men at få succes kræver god timing.
At gå ud i køkkenhaven om sommeren efter grønsager og krydderurter er der for mig ikke noget specielt opløftende ved. Helt anderledes opmuntret kan man blive, når man på en vinterdag kan hente en kurvfuld grønsager til en fyldig suppe eller finde lige dén grønne dusk, som vil give den rigtige smag til kagecremen.
Det er nemt at bygge en tørrer, der udelukkende bruger solvarme.
Et forsøg har vist, at den gamle sort ‘Karlek’ ser meget lovende ud til miljøvenlig produktion. Udbyttet af brugbare knolde var på højde med den kommercielle sort ‘Kolibri F1’ i 2011. ‘Karlek’ havde som den eneste af sorterne ingen problemer med træethed i begge dyrkningsår, hvilket er en stor fordel.
Mange med får står ofte tilbage med en masse uld, som de ikke kan bruge til noget, og som derfor ender på forbrændingen. Uld kan dog vise sig at være en anvendelig naturgødning til haven.
Af Karna Maj
Side 21
Læs mere om Havelyst.dk…
Håndbogen er Praktisk Økologis nye projekt på Havelyst.dk, hvor medlemmer kan dele deres viden om økologisk dyrkning.
»Sig mig dit navn, og jeg siger dig, hvem du er.« Dette gælder også planter. Natur- og kulturhistorie smelter sammen i gartnerlatinen.
Bekæmp rodukrudtet på det helt rigtige tidspunkt og få fuldt udbytte af anstrengelserne.
Af Veronica Bay
Side 30
Besøg Havenyt.dk…
1. marts 2002 havde Havenyt.dk premiere i cyperspace. Siden har intet været det samme for danske havedyrkere.
Af Trine Krebs
Side 31
Læs mere om projektet…
Vi vil i Praktisk Økologi gerne hjælpe flere danskere til et bæredygtigt haveliv. Et af vores tiltag – som vi vil opfordre alle vores medlemmer til at deltage i – er at åbne jeres havelåger, så flere danskere kan få helt konkrete, praktiske idéer til, hvad økologisk havedyrkning indebærer.
Af Rie Boberg
Side 32
Besøg Æbleværkstedet Nonnetit…
Hvad der startede med en indignation over, at æblerne lå og rådnede i haverne, og en interesse i områdets historie og landskab, blev til en kanonisering af det lokale æble Nonnetit og et æbleværksted, der er blevet samlingspunkt for et lokalsamfund i Odsherred.
Side 36
Læs mere om turen…
Jens Thejsen holder endnu en af sine faglige inspirationsture, og han inviterer Praktisk Økologis medlemmer med.
Side 36
Læs mere om Havelyst.dk…
Langt de fleste vælger at dyrke løg fra stikløg, da det er nemt og bekvemt. Ulempen er, at stikløg er forholdsvis dyre, at udvalget er begrænset, og at de af og til skuffer i kvaliteten. Men hvorfor ikke dyrke sine egne stikløg? Den kan man læse mere om vi vores nye Håndbog på Havelyst.dk.
Side 36
Besøg Frøsamlerne…
Frøsamlerne holder 25 års jubilæum, og Landsforeningen Praktisk Økologi ønsker et stort tillykke.
Af Veronica Bay
Side 37
Besøg Økologiens Have…
Den Økologiske Have er ved at komme på ret kurs efter konkursen. Ny støttegruppe har masser af visioner for fremtiden.
Side 38
Læs mere…
Foreningen har flere spændende medlemsture på programmet her i løbet af foråret og sommeren. Tag med på økolejr på Bornholm under folkemødet, tag på medlemstur til Westergårds Frugtplantage, eller tag på korntur til Livø til sommer.
Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.
Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2012 > Praktisk Økologi 2/2012