Praktisk Økologi 4/2012

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Signalværdi

Af Veronica Bay
Side 2

I Praktisk Økologi arbejder vi for et forbud mod brug af gift i private haver. Et forbud vil nok hverken tage livet af den omfattende grænsehandel eller den ulovlige stalddørshandel med landbrugssprøjte­midler til private. Men som med love mod sort arbejde, spritkørsel og skatteunddragelse, ville man være fuldstændig klar over, at man brød loven. Og at der måske alligevel var en grund til, at den var blevet vedtaget.

Længe leve biodiversiteten

Af Jens Thejsen
Side 4

Økologi handler ikke kun om at sige nej til sprøjtemidler og kunstgødning og ja til kompost og økovarer. Diversiteten skal fremmes. Vi skal have mere liv i haven.

Gør som i Sorø – start et Farmers Market

Af Svend Kindt
Side 8
Besøg Farmers Market Sorø…

I den tredje artikel i serien om ildsjæle og deres projekter er vi nået til Sorø, hvor det lokale Farmers Market ikke alene er blevet en succes, men også har vundet en pris.

Den grønne gødning

Af Mia Stochholm og Hanne Søgård
Side 11

Kompakt jord, mangel på næringsstoffer eller bare trangen til et dyrkningsfrit år i hængekøjen til lyden af summende insekter? Det klarer grøngødningen.

Kinesiske radiser

Af Karna Maj
Side 18

Fra Kina kommer en interessant, mild og sød radise, som fint kan dyrkes i danske haver – men ikke helt uden problemer.

Oprindelige kornsorter

Af Dorte Ernst
Side 22

Oprindelige kornsorter er gennem tiden blevet udkonkurreret af sorter, der giver mange kilo kerner og er lette at dyrke. Det er sket på bekostning af variation, smag og sundhed.

Åbent hus: Majroer, radiser og rødkål

Af Lars Henrik Jacobsen
Side 28

Institut for Fødevarer afholder åbent hus i projektet Kål og Rodfrugter den 4. september 2012 kl. 13. På dagen vil der være mulighed for at se den store variation i udseende og smag af de forskellige sorter af rødkål, radise og majroer.

Smag gamle, danske løg og porrer

Af Gitte Kjeldsen Bjørn
Side 28

Det historiske køkken fra Dansk Landbrugs­museum og AgroTech deltager i år på det økologiske høstmarked den 2. september hos Aarstiderne på Barritskov. Her vil gammeldags løg og porrer dyrket på Barritskov blive præsenteret, og der vil være mulighed for smagsprøver og for at se ca. 15 forskellige løg og 30 slags porrer.

Aktion havelåge

Af Trine Krebs
Side 29

Om bl.a. foreningens nye kampagne, Åbn brevsprækken og PØ’s Facebook-side.

Medlemsannoncer

Side 30

Markvandring

Af Dorte Ernst
Side 32

Praktisk Økologi inviterer til kornaften på Mørdrupgård i Nordsjælland torsdag den 26. juli kl. 18.00–20.30. Vi skal med Per Grupe i marken og nyde det gyldne, høstmodne korn. Derefter bliver der dækket op til smagning af korn i forskellige former.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2012 > Praktisk Økologi 4/2012

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider