Praktisk Økologi 3/2020

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Leder

Af Signe Schrøder
Side 3

Det har aldrig givet mere mening. Om selvforsyning i Corona-tider.

Taghaver

Af Karoline Nolsø Aaen og Tycho Holcomb
Side 4

En tagflade er ofte et fjernt, afsides sted, som man sjældent anser for brugbart til andet end opsamling af regnvand, solceller eller måske en terrasse. Udnyttelse af tagflader til havebrug er imidlertid oplagt, hvis man gerne vil optimere brugen af sin grund, skabe grønne, spiselige tage og nyde synet af et levende tag. Men det kræver, at tagkonstruktionen kan bære!

Natlys som køkkenurt

Af Randi Kjær
Side 9

Natlys er vild, den er smuk, og så tilbyder den nye salatsprøde blomster hver eneste dag fra slutningen af juli til slut oktober til at give fyld og farve i salatskålen.

Få mere liv i haven med en havedam

Af Lars Skipper
Side 12

En havedam kan være en effektiv metode til at forøge biodiversiteten i sin have. Desuden er der noget afstressende og næsten meditativt ved at iagttage livet i og ved et vandhul. Lars Skipper forklarer i ord og billeder, hvordan han selv har konstrueret en havedam og hvilket liv, det giver til haven.

Bioindikatorplanter

Af Hervé Lognonné
Side 18

At dyrke jord betyder at skabe ubalance. Denne ubalance vækker ukrudtsplanter til live. Ved at lave præcise registreringer af havens ukrudt har Hervé Lognonné fået værdifuld viden om jordens nuværende og fremtidige frugtbarhed. Værktøjet fandt han hos den franske botaniker Gerard Ducerfs viden om bioindikatorplanter.

Henrivende hønseracer

Af Lotte Denckert
Side 24

Hvorfor nøjes med én hønserace og æg i én farve, når der er lige så stor mangfoldighed blandt hønseracer, som der er blandt grønsagssorterne til køkkenhaven? Lotte Denckert præsenterer syv af sine yndlingsracer.

Æg-stra lækkert

Af Lotte Denckert
Side 28

Tre opskrifter med æg: Amish Egg Noodles, saltede tørrede æggeblommer og rødbedesyltede æg.

Iværksætterdrøm på en lille dansk ø

Af Anja Bech Knudsen
Side 30

Hvad får en børnefamilie med to små børn, egen danseskole og skjortefabrik til at sælge alt og flytte til Fejø og dyrke øko-logiske æbler? Og hvem skal nu overtage efter 23 år, når alle drømme er indfriet?

Dyrk mikrogrønt i vindueskarmen

Af Helle Haugaard
Side 32

For selvforsyneren er mikrogrønt et friskt indslag i den periode, der kaldes The hungry Gap – sidst på foråret, hvor forrådet er sluppet op, og der endnu ikke er nyt at høste.

Nye bøger

Side 35

Fem nye bøger præsenteres: Cottagehaver, Den kriblende have, Husdyr, Mosser og Beskæring.

Medlemsstof og netværksnyt

Side 36

Erfaringer om vidensdeling fra Lolland-netværket, nyt fra projekt Vores Natur, medlemsannoncer og diverse foreningsnyt.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2020 > Praktisk Økologi 3/2020

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider