Praktisk Økologi 4/2008

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Blandt jubeloptimister og mørkemænd

Af Veronica Bay
Side 2
Læs artikel…

Rose blandt køkkenurter

Af Torben Thim
Side 4

Man har plantet roser i urtehaven gennem hele havehistorien. Først i det tyvende århundrede er rosen blevet forvist til staudebedet og rabatten. Men roser egner sig glimrende til at forskønne køkkenhaven, køkkenet og maden.

Find din egen myntemelodi

Af Nielsen og Nielsen
Side 10

Mange haveejere vil ikke have mynte i haven på grund af besværet med at holde den i ave. Det er synd. For hvad betyder det for eksempel, at mynten løber ud i græsplænen? Det dufter så dejligt, når græsset – og dermed mynten – slås.

Humlen ved humle

Af Gitte K. Bjørn
Side 14

Humle er uundværlig til ølbrygning, men egner sig også som prydplante, fordi den vokser så spektakulært og får diskrete, men dekorative blomster.

Rum til børn

Af Morten Hansen
Side 18

En god børnehave handler om rumoplevelse. Den kan man skabe på mange måder – fra et tæppe på jorden til en lille scene, hvor ungerne kan optræde.

Dræbersneglens potentielle fjender

Af Birte Buhl og Sussie Pagh
Side 20

Man kan også ty til biologiske bekæmpelsesmidler, når man vil dræbersneglene til livs. Men ikke alle er lige velegnede.

Cubas økologiske revolution

Af Aage Dissing
Side 22

På Cuba er lokale byhaver med til at brødføde bybefolkningen. Byhaverne er bevidst drevet økologisk og med stor succes. En udvikling, man kunne drømme om herhjemme.

Dild til fryseren

Af Karna Maj
Side 26

Frisk dild fra haven er en af sommerhalvåret store delikatesser, når der drejer sig om krydderurter. Tørret dild giver ikke så megen smag. Derimod kan man fryse dild med et godt resultat.

Beregn biofaktoren

Hvis man vil være med til at gøre byerne grønne, kan man starte med at udregne biofaktoren det sted, man bor. Biofaktoren er et mål for omfanget af et områdes grønne elementer set i forhold til dets størrelse.

Håndbog i sneglebekæmpelse

Omtale af bogen Håndbog i sneglebekæmpelse.

300 historiske kornsorter

Den 23. juli er der mulighed for at se og smage historiske kornsorter. På Mørdrupgård vokser 300 forskellige gamle kornsorter, som alle fortæller en historie om den danske mad­ og landbokultur.

Et hav af lavendler

Er man vild med lavendler, er der nu mulighed for at opleve et helt hav af dem på en ny skuemark ved Hjallerup. LaVendelbo har anlagt en skuemark med 28 forskellige lavendelsorter.

Årsmøde 2008

Side 28

Formandsberetning og referat fra Landsforeningen Praktisk Økologis generalforsamling på Arboretet i Hørsholm den 26. april 2008.

Medlemsannoncer

Side 30


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2008 > Praktisk Økologi 4/2008

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider