Praktisk Økologi 3/2009

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Grav plænen op

Af Veronica Bay
Side 2

Hvad enten man vælger køkkenhaven, bærhaven eller begge dele, opnår man flere ting. Man skærper sin kvalitetsbevidsthed, man har adgang til helt friske produkter, og man får en forståelse og respekt for råvarer.

Ny køkkenhave i maj

Af Karna Maj
Side 4
Læs hele artiklen her…

Drømmer man om at kunne hente friske, hjemmeavlede afgrøder ude i haven, så er det nu, man skal sætte spaden i græsplænen og begynde livet som grønsagsavler.

Haveportulak

Af Lars Jacobsen
Side 10

Haveportulak har dejlige, kødfulde, saftige og sprøde blade med en let syrlig smag. Bladene gør sig godt i de fleste salatskåle, og i ældre havebøger kan man læse, at haveportulakkens saftige, sprøde stængler blev syltet og nydt som en delikatesse.

Yndlingssteder

Af Veronica Bay
Side 11

Det vrimler med hemmelige haver, sjove steder og prægtige parker, hvor man kan lade sig inspirere af havekunst, dyrknings­teknik, sorter, former og farver. Her er et lille udpluk af ­redaktionens yndlingssteder.

Vild i haven

Af Jens Thejsen
Side 14

Lukker man naturen ind i haven, opstår større sansespil og diversitet. Det kræver arbejde, omhu, og at man tør give slip på lidt af kontrollen.

Økologisk æstetik

Af Morten Skriver
Side 18

Grimheden er ikke til at tage fejl af. Den afslører ødelæggelsen af naturen og samfundet. Modpolen er økologisk æstetik, hvor skønhed viser det enkeltes sammenhæng med helheden. For det er ikke nye teknologiske løsninger, som skal frelse os fra undergangen, men derimod en ny måde at se verden på.

Små pattedyr i haven

Af Sussie Pagh
Side 22

Sørger man for stor biodiversitet og uforstyrrede kroge i haven, kan man skabe et refugium for patttedyr – til glæde og gavn.

Økologiske risbønder forbedrer miljøet

Af Heidi Høyer
Side 26

40.000 cambodjanske risbønder omlægger i øjeblikket til økologisk risproduktion. Resultatet er øget høstudbytte og forbedret miljø.

Grovkøkken

Af Katrine Klinken
Side 30

Fuldkorn kan bruges i både det salte og søde køkken – og så er det dejligt at tygge i. Opskrifter på rabarber, marinerede ­hvedekerner og sød yoghurt, amagermad med grønsager og rug-otto med grønne asparges og ost.

Christiansø

Af Berit Nybirk
Side 34

Hver gang jeg har besøgt Christiansøs haver, får jeg en akut trang til at blive en rigtig øboer og ikke bare bo her på fastlandet – som de kalder Bornholm på Christiansø.

Begynderguide til økohaven

Af Veronica Bay
Side 36

Omtale af bogen »Økohaven« udgivet af Lindhardt og Ringhof, 2009.

Kæmpeknopurt

Side 36

Økologisk haveskole for voksne og børn

Økologisk Oplysningsforbund har sammen med Skolehave­foreningen i København taget initiativ til at lave en haveskole. Kurserne er for alle, der har en have i byen – hvad enten der er tale om en villahave, en kolonihave eller en nyttehave.

Terapihaven Nacadia

Man kan nu gå på nettet og finde en konceptmodel for Terapihaven Nacadia. Målet med konceptmodel­len er, at den skal tjene som inspiration og opslagsbog ved planlægning og etablering af nye terapihaver

Lekursus for begyndere

Søndag den 21. juni afholder Fuglebjerggaard sit første kursus i slåning med le.

Medlemsannoncer

Side 38

Løkken er en ­fortovshave

Af Veronica Bay
Side 40

Have- og landskabsarkitekten Birgitte Løkke har kontor i en høj kælder i det indre af København, men det forhindrer hende ikke i at se ud på sin have. Den har hun nemlig anlagt i en hel række krukker, der pryder fortovet lige uden for vinduet.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2009 > Praktisk Økologi 3/2009

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider