Praktisk Økologi 4/2023

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Leder

Af Astrid Sandmark
Side 3

Haven skal ikke være et udstyrsstykke

Nektar er brændstof for biodiversitet

Af Yoko Luise Dupont
Side 4

Nektar er planternes juicebar til insekterne. Her kamuflerer de deres egentlige hensigt om at formere sig og lokker insekterne til med attraktive blomster og forskellige tilsætningsstoffer til denne lækre sukkerholdige drik.

Have- og naturoplevelser i det østlige Irland

Af Mia Stochholm
Side 8

Set med havebriller er Irland en ung nation. Spiselige afgrøder og overlevelse har været prioriteret frem for prydhaver. Kulturlandskabet derimod er ekstremt mangfoldigt, og økologien vinder stille og roligt frem. Tag med på besøg i fem haver i det østlige Irland.

Det recirkulerende drivhus

Af Mia Stochholm
Side 15

For 16 år siden fik Steen Møller idéen til at tage vare på sit eget spildevand og bruge det til produktion af drivhusafgrøder. På den måde fik huset et rensningsanlæg og et produktionsanlæg i én og samme løsning.

Høns er selvforsynerens gave

Af Mikkel Berggreen Schmidt
Side 18

Høns kan det hele. De bidrager både til husholdningen og jorden, og de er tilmed nemme at integrere i enhver have. Siden Mikkel kunne gå, har han haft sin daglige gang hos hønsene. Her deler han ud af sine erfaringer fra 30 år med høns.

Overvintring af tomatstiklinger

Af Anja Egeriis
Side 24

Når man har en yndlingstomat, som ikke kan frøformeres, må man sno sig lidt for at sikre et godt afkom. Derfor overvintrer Anja tomatstiklinger.

Vild i Vejen

Af Birgit Brink Lorenz
Side 25

I Vejen Kommune har to Vild Have Mentorer været med til at sætte skub i en vild udvikling ved at gå ind i et bredt samarbejde omkring fremme af den lokale biodiversitet. Det er der kommet rigtig meget godt ud af.

Medlemsstof

Side 30

Medlemsannoncer, info om klimafolkemødet, netværk og Praktisk Økologi Festival.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2023 > Praktisk Økologi 4/2023

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider