Praktisk Økologi 4/2006

Praktisk Økologi 4, 2006

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Den nye bølge

Af Veronica Bay
Side 2
Læs artikel…

Økologi er ikke kun en hot trend, som skal afløses af nye strømninger næste sæson. Økologi er resultatet af mange års hårdt arbejde for en sammenhængende løsning på miljøproblemer og en daglig kamp for det gode liv.

Græskarkongen på Öland

Af Jens Thejsen
Side 4

Solberga Gård er ikke bare en økologisk gård på Öland, og Gunnar Kvarnbäck er ikke en almindelig økologisk landmand. Han er lidt af en eventmager, som ikke vil nøjes med at dyrke grønsager.

Det behøver ikke altid være økologisk

Af Judith Kyst
Side 8

Ind i mellem kan man som forbruger komme ud for at skulle vælge mellem Fairtrade og økologi. Det er nemlig ikke alle Max Havelaar-mærkede varer der er økologiske.

Få mange sommerfugle i haven

Af Michael Stoltze
Side 9

For haveejere er det en ekstra bonus, hvis haven foruden sin blomsterpragt myldrer med sommerfugle. Planter man de rigtige planter, og lader være med at rydde op i alle kroge, vil haven blive et godt sted for sommerfuglene.

Skovhaven overrasker altid

Af Jens Thejsen
Side 12

Haver er hele tiden under udvikling. Planterne vokser. Lys, skygge og læ ændrer sig, jorden ændrer sig. I skovhaven er det foranderlige meget tydeligt. Artiklen indeholder en liste med planteeksempler til de forskellige etager i skovhaven.

Hold en fest

Af Veronica Bay
Side 16

På overfladen ligner Slottet en almindelig velplejet kolonihave. Men i virkeligheden er det en økologisk legeplads for Jens Juhl og Sølva Falgren.

Fra frø til plante til frø

Af Karna Maj
Side 20

Vil man have helhedsoplevelse, bedre frøkvalitet, spare penge og ikke mindst være sikker på at bevare en sort, er det vejen frem at lave sine egne frø af de sorter, man sætter særlig pris på.

Friske bær fra juni til oktober

Af Karna Maj
Side 22

Komponerer man sin bærhave rigtigt, kan man være selvforsynende med friske bær en stor del af sommerhalvåret.

Sommermad med det hele

Af Katrine Klinken
Side 24

I de 2 opskrifter, grønsagscarpaccio med basilikum og krydret grønsagstagine med kylling og ribs, er krydderurter en vigtigt ingrediens. Retterne er meget forskellige. Den ene er lavet af rå og den anden af meget tilberedte grønsager.

Praktisk Økologi har fået ny redaktør

Af Kurt Boe Kjærgaard
Side 26

Præsentation af Praktisk Økologis nye redaktør Veronia Bay.

Vild med græsser

Af Birgitte Løkke
Side 27

»Græsser er en bog, jeg flittigt vil bruge som opslagsværk, og som meget gerne må ligge fremme i stuen.« Birgitte Løkke anmelder Jens Thejsens bog, Græsser.

Ny bog om forskning i økologisk jordbrug

Side 28

Omtale af bogen Føjo II – Forskning i økologisk jordbrug og økologiske fødevaresystemer 2000–2005. Publikationen er udgivet af Forskningscenter for Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer.

Sprøjteskader skal frem i lyset

Side 28

Det er vigtigt at få gjort flere haveejere bedvidste om, at sprøjteskader ikke er noget, man bare stiltiende skal finde sig i.

Plant nye jordbærplanter fra sidst i juli

Side 29

Er det en dræbersnegl?

Side 29

Henvisning til Skov- og Naturstyrelsens simple nøgle til identifikation af de mest almindelige snegle.

Økologiske sommeraftener

Side 29


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2006 > Praktisk Økologi 4/2006

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider