Debat

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Energiforbrug

Af Sten Porse
Praktisk Økologi 3/2005, side 17

Økologisk tænkende mennesker har et praktisk og holdningsmæssigt efterslæb, hvad angår energiforbrug. Værst står det til på transportsiden. Vi øger år for år vores forbrug af transport.

Gensplejsede fødevarer skal mærkes

Af Ane Bodil Søgaard
Praktisk Økologi 6/2002, side 12
Læs artikel…

Der er en lang række kendte og ukendte risici ved at bruge genteknologi i praksis. Artiklen gennemgår historien bag GMO og ser på, hvordan gensplejsning ved brug i praksis vil influere på naturen og vore fødevarer, og hvorfor mærkning af gensplejsede fødevarer bør være et minimumskrav.

Har du en holdning til GMO?

Suhrs Højskole i København får den 4. februar besøg af Klaus Sall til et åbent foredrag om GMO. I den forbindelse har vi stillet ham en række spørgsmål, for at blive klogere på ham og hans holdninger. Klaus Sall er biolog, selvstændig proces- og faglig konsulent og kendt for sin GMO-skepsis. Hvordan er han blevet så skeptisk, og hvad er hoved og hale i diskussionen?

HvidHvede – en brødrevolution?

Af Ane bodil Søgaard
Praktisk Økologi 4/2005, side 12

Det er ikke nogen hemmelighed længere. Ikke mindre end en brødrevolution er over os: HvidHvede. Og inden længe kan resultatet sikkert måles på folkesundheden – hvis man skal tro de pjecer, som ligger ude i forretningerne.

JA til økologisk gen:etik – NEJ til GMO

Af Per Kølster
Praktisk Økologi 2/2003, side 12

Blandt økologisk tænkende mennesker er der en god tradition for, at vi er FOR, det vi GØR, og vi er IMOD det, vi ikke vil. Vores NEJ til GMO bunder i et JA. I artiklen skitseres en etik, som skal kunne bruges som en rettesnor for god omgang med gener, og som en rettesnor for, hvor grænsen går.

Liv på landet kræver nye slagtehuse

Af Kjeld Hansen
Praktisk Økologi 2/2011, side 32

Skal naturplejen af 200.000 hektar blive til noget, og skal al den gode snak om branding af lokale råvarer resultere i mere end enkeltstående projekter, så skal der oprettes lokale slagtehuse.

Man skal ikke finde sig i sprøjteskader

Af Karna Maj
Praktisk Økologi 4/2003, side 24

Sprøjtemidler skal ikke fyge over naboskel, men hvis det sker, hvad gør man så? Læs om et eksempel på en sprøjteskade på Fyn, og hvad familien gjorde her. Det er vigtigt at vi få dokumenteret de mange sprøjteskader, der sker. Man opfordres derfor til at indsende beskrivelse af sprøjteskader.

Når naboen er konventionel landmand

Af Mia Stochholm
Praktisk Økologi 2/2019, side 15

Stig Günther er ligesom mange andre nabo til en konventionel landmand. Landmanden er planteavler, og det vil sige, at der sprøjtes med flere forskellige giftstoffer mange gange årligt. Her fortæller han om sine overvejelser, før han lavede et borgerforslag om oprettelse af sprøjtefri zoner nær beboelse.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > Debat

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider