Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.
Af Jens Thejsen
Side 2
Læs artikel…
I flere ulande producerer småbønder nu økologisk ud fra lokale muligheder. Man dyrker jorden skånsomt til eget forbrug, til lokalt salg og efterhånden også til eksport.
Det er altid en sand udfordring at skulle kopiere naturen og de forhold, der hersker. En af de mere specielle udfordringer er at anlægge, beplante og holde et stendbed. Læs om placering, opbygning planter og pleje af stenbedet.
Asparges er en taknemmelig plante at dyrke, hvis man har lidt tålmodighed og ikke går af vejen for at hakke ukrudt. Forfatteren til artiklen er professionel aspargesdyrker i Skåne, og hun beskriver aspargesdyrkningen fra anlæg af bed til høst og opbevaring.
Asparges er en af årets første delikatesser fra køkkenhaven. Katrine Klinken giver i denne artikel nogle opskrifter med asparges: Pizza med grønne asparges, indbagte asparges og dampede hvide asprages med aspargessovs og perlespeltsalat.
Drømmer du om en både flot og nyttig plante til sommerhaven, så er amarant et godt valg. Den kan give farve og form i haven, den kan fylde husets vaser med buketter hele året, den kan tiltrække fugle til haven, og ikke mindst kan den anvendes på flere måder i køkkenent.
Kort omtale af Jens Michael Gundersens nye bog, Eksotiske planter, en bog der beskriver klimazoner i Danmark, og hvor de eksotiske planter kan dyrkes. Bogen indeholder dyrkningsanvisning for danske forhold på i alt 37 eksotiske planter.
Kort omtale af to bøger om græsser; Græsser af Jens Thejsen, som udkommer på Gyldendal i maj 2006, og Prydgræsser af Marian Haugaard Steffensen, som udkom i marts 2006 på Politikens Forlag.
Hvis Karna Majds krydderurtebed oplevelsesmæssigt skulle opmåles, ville det være hundreder af kvadratmeter. I virkelighedens verden er det et lille ovalt bed på 3 × 4 meter – et godt eksempel på, at man kan have utrolig mange planter og få næsten næsten uendeligt mange oplevelser på et meget lille areal.
Bladlus er særdeles kompetente og praktiske hundyr med mange ret utrolige evner. Og det er da værd at huske på, når man støder på dem i haven, hvor de jo sjældent vækker den store begejstring.
Fugleinfluenzaen har givet restriktioner, som truer hobbyhønsenes velfærd og gør det endnu mere aktuelt at få hobbyhold af fjerkræ adskilt fra erhvervets regelsæt.
Et rigtigt godt klatretræ, ja måske verdens bedste klatretræ, er tyrkisk hassel. Det har den fineste grensætning, så man næsten ikke kan lade være med at bevæge sig op i det. At det så samtidigt er et smukt træ, som giver dejlige velsmagende nødder, gør det kun endnu mere interessant.
Uddrag fra foreningens formand Kurt Boe Kjærgaards beretning på foreningen Praktisk Økologis generalforsamling den 4. marts 2006.
Referat fra generalforsamlingen i foreningen Praktisk Økologi lørdag den 4. marts 2006 i Det Økologiske Inspirationshus på Fredriksberg.
Sudangræs er et græs, som bruges til rigtig meget forskelligt. Det kommer oprindeligt fra Afrika, hvor det findes både i subtroperne og troperne. Med den friskgrønne bladfarve og den hvide midterstribe kan sudangræs næsten minde om elefantgræs eller smalbladet majs.
Gulerødder er utroligt nemme at dyrke. De kan vokse i næsten al slags jord, og når gulerødderne først er i vækst, kan det næsten ikke gå galt. Derfor handler det om at få startet rigtigt. Artiklen beskriver de forskellige gulerodstyper, hvordan du dyrker gulerødder, og hvilke problemer der kan være.
Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.
Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > 2006 > Praktisk Økologi 3/2006