Fokus

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Bag de smukke ord

Af Peder Størup
Praktisk Økologi 2/2009, side 32

Statsministeren ønsker et grønt Danmark. Det lyder umiddelbart godt. Men hvad er udgangspunktet, og hvordan har naturen det egentlig uden for Christiansborgs tykke mure ?

Bedre vilkår for økologiske husdyr

Af Bent Hindrup og Anja Härle Eberhardt
Praktisk Økologi 5/2010, side 20

Naturlig økologi indebærer, at dyrevelfærd, miljø, klima og sundhed går hånd i hånd.

Det tabte land

Af Kjeld Hansen
Praktisk Økologi 1/2009, side 8

En eneste generation lagde Danmarks natur øde. Nu gentager den tragiske historie sig.

Digging for Victory

Af Peter Mouritsen
Praktisk Økologi 4/2009, side 8

Under Anden Verdenskrig blev havefolket mobiliseret til at øge produktionen af mad. Nu sættes haverne igen ind for at løse tidens store problemer.

Guerillaens hemmelige have

Af Line Madsen Simenstad
Praktisk Økologi 4/2009, side 20

Bevæbnet med spade, rive og frø ønsker den grønne guerilla at forandre verden. Guerillagartnerne findes næsten overalt, men de er ikke nogen samlet bevægelse. Nogle vil bare plante lidt blomster på jorden mellem asfalten og husmuren, andre laver store, organiserede haver på forladte byggetomter.

Mere liv i haven gør mig glad

Af Peter Nordholm Andersen
Praktisk Økologi 2/2022, side 4

I sommeren 2021 fik Peter Nordholm Andersen for første gang i 7–8 år en ret fin høst af ‘Reine Claude’-blommer i kolonihaven. Måske fordi sæsonens mange bi-venlige blomster trak nyttedyr til? Det fik ham til at tænke over, at en mere alsidig have gavner mere end bier og sommerfugle. Den gør ham også glad.

Over hegnet

Af Veronica Bay
Praktisk Økologi 2/2010, side 32

På Bornholm er en sprøjteskadesag af hidtil uset omfang endt med erstatning. Det skyldes et langt, sejt træk af konsulent og landmand. Som privat haveejer står man ganske anderledes.

Økologisk æstetik

Af Morten Skriver
Praktisk Økologi 3/2009, side 18

Grimheden er ikke til at tage fejl af. Den afslører ødelæggelsen af naturen og samfundet. Modpolen er økologisk æstetik, hvor skønhed viser det enkeltes sammenhæng med helheden. For det er ikke nye teknologiske løsninger, som skal frelse os fra undergangen, men derimod en ny måde at se verden på.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > Fokus

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider