Portrætter

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

80-årig øko-landmand blev Årets Økolog

Af Ulla Skovsbøl
Praktisk Økologi 1/2018, side 4

80 årig landmand blev kåret som Årets Økolog i landsdækkende konkurrence.Han var konventionel landmand i 40, har været økolog i 20 og vil fortsætte 20 år endnu.

En køkkenhave er en kritik af samfundet

Af Camilla Birch
Praktisk Økologi 3/2022, side 28

Køkkenhaven lærer os, at der altid er noget, der lykkes, og noget, der ikke gør. Den er et praktisk modsvar til ensretning og monokulturer. Og så skaber den helt simpelt glæde. Derfor er køkkenhaven mere end et spisekammer ifølge Signe Schrøder, der er erfaren køkkenhavedyrker og formand for Landsforeningen Praktisk Økologi.

Et hverdagsglimt af en praktisk økolog

Af Sandra Villumsen
Praktisk Økologi 3/2015, side 4

Hvilket liv lever vi medlemmer af PØ? Hvilke værdier binder os sammen? Og hvad er det vi kan, når vores veje krydses og vi lader os inspirere af de små, betydningsfulde handlinger, som gør at vi bliver ved og ved med at udforske økologien i vores hverdag?

Fra højskoleelev til højskolegartner

Af David Brook Rosen
Praktisk Økologi 2/2021, side 8

Et højskoleophold fik David fra Albertslund på sporet af det, han brænder for og gerne vil bruge sit arbejdsliv og en stor del af sin fritid på – frilandsgartneri. I artiklen deler han sine tanker og overvejelser i uddannelsesforløbet.

Frøsamlerne er en succes

Af Dorthe Chakravarty, Mia Stochholm og Vivi Logan
Praktisk Økologi 6/2015, side 28

I løbet af de seneste ni måneder har Frøsamlerne oplevet en markant stigning i antallet af medlemmer. Det glæder formanden Lila Towle, der tilbage i 1980’erne stiftede foreningen og i dag stadig har mange sager at kæmpe for.

Have- og madglæde i Sønder Bjert

Af Sandra Villumsen
Praktisk Økologi 5/2014, side 18

Ved at værdsætte fællesskaber og lokale ­ressourcer, skaber Ole og Jette mere liv i deres have.

John Seymour

Af Frank Erichsen
Praktisk Økologi 1/2011, side 16

John Seymour er næsten umulig at komme uden om, hvis man er interesseret i selvforsyning, dyrehold, havebrug og traditionelt håndværk.

Mere Liv i Haven med Lilli Christoffersen

Af Sandra Villumsen
Praktisk Økologi 1/2016, side 22

Der er rigeligt at lave derude for de praktiske økologer, og i Nordjylland er haveambassadøren Lilli Christoffersen blevet godt og grundigt viklet ind i den grønne havebølge.

Nu bestemmer vi selv, hvad vi spiser

Af Ane Rørdam Hoffmeyer
Praktisk Økologi 3/2015, side 18

Den dyrkede biodiversitet er truet i Danmark, men interessen for de trængte sorter stiger på ny. På speciallandbruget Muld slår man et slag for mangfoldigheden i marken og på tallerkenen. Den rummer en kulturel, genetisk og ikke mindst gastronomisk rigdom.

Økologiske globetrottere

Af Ulla Skovsbøl
Praktisk Økologi 1/2019, side 25

Aage og Inge Lis Dissing har viet deres liv til økologien. De grundlagde et af de første økologiske landbrug i danmark, var forstanderpar på Den Økologiske Jordbrugsskole og i en alder af 57 og 53 år droppede de deres gode, faste jobs for at arbejde med økologi i Afrika.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > Portrætter

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider