Nyheder

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Efterlysning!

Smukke, stemningsfulde, overraskende, ærlige eller bare gode billeder af ærter og bønner søges til en kommende bog om Frøsamlernes ærte-bønneprojekt.

Gå i biffen den 3. september

Niels Stokholm er en af de mest idealistiske landmænd i bondelandet Danmark. Hele hans livssyn handler om bæredygtighed og om at leve i harmoni og respekt for naturen. Instruktøren Phie Ambo har fulgt Niels tæt på i flere år; når han plejer sine dyr, dyrker sine marker i samarbejde med universet og kæmper en hård kamp mod myndighedernes kontrollanter. Der er premiere i 40 biografer rundt om i landet – fyld biffen op, så flere visninger bliver aktuelle.

Haveskole i Lejre – netværk, viden og skønne haver

Hvordan kan vi i Lejre inspirere hinanden og hjælpe hinanden til at dyrke vores private haver smukt, bæredygtigt og fyldt med livsglæde? Det spørgsmål er omdrejningspunktet for en aften, hvor alle private haveejere er velkomne til at byde ind med deres tanker og idéer.

Lær nyt om økologisk æbledyrkning

Tag med på plantage­vandring og hør om de ­nyeste erfaringer fra forsøg og dyrkning af økologiske æbler.

Nekrolog: Bolette Crossland

Af Veronica Bay
Praktisk Økologi 5/2012, side 29

Det var et chok at få at vide, at Bolette Crossland – en Praktisk Økologis faste skribenter – var død.

Nordisk Permakultur­festival 2014

Kom med og del dine kreative løsninger for en bæredygtig fremtid, eller lær af andre gode menneskers erfaringer via ­innovative workshops og spændende foredrag, og bliv en del af det skønne netværk af nordiske permafolk!

Nye regler for økologiske frø kan give større mangfoldighed i køkkenhaven

Af Louise Windfeldt
Praktisk Økologi 6/2019, side 26

I 2021 kan økologiske grønsagsfrø komme på markedet i alle EU-lande, selvom de er genetisk uensartede. Det kan åbne et slaraffenland af interessante gamle sorter og forbedre både bevaring, udvikling og salg af nye.

Nye regler for økologiske frø på vej

Af Louise Windfeldt
Praktisk Økologi 6/2018, side 28

Markedsføring af økologiske frø er inde i en ny udvikling, der kan åbne interessante muligheder for økologiske avlere, forædlere og frøsamlere. De nye regler kan også føre til større diversitet på vores marker, og det er nu, der er mulighed for at påvirke dem.

Nye tider i Den Økologiske Have

Af Veronica Bay
Praktisk Økologi 6/2009, side 34

Den Økologiske Have har igennem det seneste halve år været ude i et økonomisk uvejr. Udover en vanlig stram økonomi gik et par budgetterede projekter i vasken samtidig med, at man rendte ind en tvist med staten om berettigelse til et tilskud. Nu er Haven ved at have redet stormen af.

Ude med riven

Siden slutningen af april har kunstneren Camilla Berner arbejdet med at skabe en have på byggetomten på Krøyers Plads ud fra den eksisterende vegetation og de materialer, hun kunne finde. Hver dag har hun lavet nogle timers have­arbejde og efterfølgende skrevet i sin logbog om arbejdet og sine oplevelser.

Æblefrø til æbleoaser

Af Maren Korsgaard
Praktisk Økologi 6/2013, side 34

Folk med sans for æbler søges til nyt æbleprojekt.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > Nyheder

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider