Indblik

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Beskyt det usynlige guld: Vores drikkevand

Af Arbejdsgruppen Rent Drikkevand Beder og Malling
Praktisk Økologi 4/2021, side 28

Det er vores børn og børnebørn, der skal betale prisen for nutidens og fortidens forgiftning af drikkevandet. Arbejdsgruppen Rent Drikkevand Beder og Malling opfordrer flere til at organisere sig og gøre opmærksom på problemet.

Cider skal laves på cideræbler!

Af Jeppe Gents
Praktisk Økologi 4/2019, side 10

Forfatteren er indehaver af Fejø Cider og tager os med en tur rundt i Europas ciderregioner. Artiklen er et uddrag fra hans bog Cider i Europa.

Det store SVIGT – beretningen om hundrere års naturfredning i Danmark

Af Kjeld Hansen
Praktisk Økologi 5/2018, side 33

I 100-året for den første danske naturfredningslov af 1917 udkom en 463 siders moppedreng, der gennemgår den danske naturs tilstand og stiller skarpt på naturfredningens stærke og svage sider. Her opsummeres de vigtigste pointer af forfatteren selv.

Diversitet – det er noget, vi dyrker

Af Louise Windfeldt
Praktisk Økologi 1/2021, side 30

En introduktion til et nyt, webbaseret leksikon om nordiske kulturplanter, der kan guide dig til mere mangfoldighed i haven og på tallerknen.

En bæredygtig buket, tak!

Af Marie Carlsen Ravnmark
Praktisk Økologi 2/2021, side 4

Der er mange anledninger til at forære en smuk buket til én, man holder af. Forfatteren holder meget af at give og lave buketter, og får også selv en buket i ny og næ, men hvad der følger med, når vi snupper en buket i supermarkedet eller hos blomsterhandleren? Snitblomster er nemlig ikke underlagt de samme restriktioner for anvendelse af gift som fødevarer.

Frøbytte – fortid, nutid og fremtid

Af Eva Skjødsholm
Praktisk Økologi 5/2019, side 24

At bytte frø har tidligere være en livsnødvendig og helt almindelig aktivitet for at sikre næste års høst. I dag er det andre årsager, der motiverer os, men det giver stadig rigtig god mening at samle og bytte frø og ikke mindst at gøre det ordentligt.

Frøpolitik

Af Erling Frederiksen
Praktisk Økologi 6/2015, side 31

Indtil for nylig var det ulovligt for private at bytte frø. Men den overvældende interesse, iværksat af bl.a. Frøsamlerne, førte til en justering af lovgivningen. Nu gælder det en handlingsplan for bevaring af vores genetiske ressourcer.

Kampen om sorterne

Af Dorte Ernst
Praktisk Økologi 1/2014, side 13

Hvordan påvirker EU’s frølovgivning vores muligheder som haveejere eller småbrugere?

Lærling til deling

Af Aiah Noack
Praktisk Økologi 6/2016, side 23

Det kan være en udfordring at finde en økologisk læreplads, når man uddanner sig til produktionsgartner. Det har Charlotte Ottesen erfaret. I stedet fandt hun tre mindre steder, som gerne ville deles om lærepladsen.

Permakultur giver helhedsløsninger

Af Mira Illeris og Esben Schultz
Praktisk Økologi 6/2019, side 18

Ved at lave et design efter permakulturens principper kan man udnytte sin grunds fulde potentiale inden for selvforsyning samtidig med, at man giver naturen en håndsrækning.

Selvforsyning baseret på forskning om sund mad

Af Anders Bech
Praktisk Økologi 2/2022, side 18

Kan man spise sig sund og rask via sin egen selvforsynende have? Det spørgsmål har Anders og Tove Bech stillet sig selv flere gange i løbet af de 40 år, de har været selvforsynende med frugt og grønt fra egen have. Undervejs har de tilpasset deres dyrkning og madplaner, efterhånden som kostrådene har ændret sig.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > Indblik

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider