Økologisk byggeri

Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.

Brug de rigtige træsorter

Af Karna Maj
Praktisk Økologi 6/2003, side 26

Når man skal vælge træ til haven, gælder det selvfølgelig først og fremmest om at vælge træ, som passer til havemiljøet. Men det gælder også om at vælge træ, som har en styrke og holdbarhed, som passer til formålet, og som kommer fra en naturbevarende skovdrift. Stort skema over træsorternes egenskaber.

Den Økologiske Have har fået væksthus

Af Elin Kyhl Svendsen
Praktisk Økologi 2/2004, side 29

I Den Økologiske Have har de gennem flere år forsøgt at få et væksthus, som bl.a. kan bruges til udstillinger, kurser og udvidet caféareal. I 5 år har vi samlet penge ind til det. Det var derfor en stor dag den 23. januar 2004, hvor der blev holdt rejsegilde for et glasvæksthus på 250 m².

Den, der ler sidst

Af Hans Jakob Jakobsen
Praktisk Økologi 6/2007, side 30

Ubrændt ler er et af de allermest bæredygtige byggematerialer, der findes. Det har været brugt i århundreder, og mange af husene står endnu.

Et bæredygtigt plankeværk

Af Claus Buhl Sørensen
Praktisk Økologi 1/2004, side 16

Konstruktiv træbeskyttelse er lige dele håndværk og omtanke. Når et stykke træ er afskærmet for direkte regn, vil træet kun optage vand fra luften. Med den nødvendige viden kan man bruge til at bygge et bæredygtigt planteværk af de træsorter, som er mest egnet til formålet.

Halmhuse revisisted

Af Cathrine Dolleris
Praktisk Økologi 4/2013, side 8

Meget er sket, siden de første halmhuse så dagens lys i Danmark i 90'erne. Materialer er blevet afprøvet, erfaringer høstet og byggemetoder raffineret.

Huset lavet af glas

Af Hans Jakob Jakobsen
Praktisk Økologi 1/2003, side 8

Glastilbyginger, væksthuse, udestuer, drivhuse, palmehuse eller orangerier. Huset i glas har mange navne, men ens for dem alle er, at planter og blomster er en væsentlig del af dem. En anden væsentlig funktion er at de udvider boligarealet. Og trækker de grønne arealer indendøre.

I en kælder

Af Veronica Bay
Praktisk Økologi 1/2011, side 14

Det tager tid at bygge sig en jordkælder, men den er med sine syv plusgrader året rundt ideel til opbevaring af havens afgrøder.

Konstruktiv træbeskyttelse

Af Jakob Helstrup
Praktisk Økologi 5/2016, side 14

Når du planlægger at bygge en terrasse eller et skur i din have, vil valg af træart, eksponering mod vejrliget og valg af overfladebehandling have stor indflydelse på, hvor længe konstruktionen kan holde.

Kunsten at bygge et cobhus

Af Bjarne Wickstrøm
Praktisk Økologi 2/2011, side 4
Hent artikel…

Ved at bruge ubrændt ler som byggemateriale kan man bygge billige huse med organiske former.

Levende tag – stenurt giver liv og farver

Af Jens Peter Mølgaard og Helle Hestbjerg
Praktisk Økologi 4/2009, side 12

Et levende tag kan bestå af græstørv, og denne type er måske mest kendt, men man kan også vælge stenurt, der giver mere liv og større farvespil.

Løft haven op

Af Gustav Bech Jensen
Praktisk Økologi 4/2010, side 24

Grønne tage og taghaver spirer frem i alverdens storbyer. Augustenborg botaniske taghave i Malmö dækker næsten en hektar og er verdens største.

Mobilt savværk leverer træ til haven

Af Karna Maj
Praktisk Økologi 2/2004, side 25

Hans Gerhard Jensen har investeret i et mobilt savværk og saver i skoven sit eget træ til de mange projekter i haven, som allerede er realiseret eller er på vej. Et af dem er et drivhus i lærketræ på 4,2 m × 3.15 m, som han bygger efter eget design.

Spildevand – et problem eller en ressource?

Af Bjarne Wickstrøm
Praktisk Økologi 1/2013, side 18

Myndighederne har ikke særlig travlt med at stille krav til rensning af spildevand herude i det åbne land, selvom overløb fra septiktankene løber direkte ud i åen. Det gjorde vores også indtil for 18 år siden, hvor vi valgte komposttoiletløsningen med urinseparation. Hvad der før var et problem og en kilde til forurening, blev til en del af løsningen på at skaffe næringsstoffer.

Ubehandlede træfacader i Danmark – kan man det?

Af Veronica Bay
Praktisk Økologi 6/2006, side 20

I Danmark mangler vi byggetraditioner indenfor ubehandlede træfacader, og vi kan ikke umiddelbart overføre erfaringer fra andre lande. Mange er skeptiske overfor ubehandlede træfacader, men man skal ikke lade sig skræmme, når blot materialevalg og håndværk er i orden.

Varmesynergi

Af Frank van Beek
Praktisk Økologi 1/2014, side 18

Der kan være mange forskellige, bæredygtige løsninger i spil, når vi skal have dækket vores varmeforbrug. En af de mest bæredygtige er bygge et kompostvarmeanlæg og lade komposten gøre arbejdet.


Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.

Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > Økologisk byggeri

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider