Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.
Af Mette Wethje Skjødt
Praktisk Økologi 4/2019, side 4
På husmandsstedet Aalykke i Nordsjælland bor en familie på fire, der er ved at realisere en drøm om selvforsyning og tid til det nære. De dyrker køkkenhave, flettepil, frugttræer og drivhus og har bier, høns og får. I naturen omkring dem sanker de urter og svampe og fanger fisk og vildt.
Af Marianne Bakke og Veronica Bay
Praktisk Økologi 5/2011, side 14
Bygningerne var forfaldne, og jorden udpint og forsømt. Alligevel opfyldte gården vores drømme om diversitet, plads til dyrehold og minimal risiko for sprøjteskader.
Af Camilla R. Hvidberg
Praktisk Økologi 6/2024, side 7
Som børnefamilie kan ønsker og drømme om at forvandle en lidt trist byhave til en grøn oase hurtigt blive erstattet af hverdagspraktik og udsigten til en kortklippet græsplæne og en lige hæk ligesom de fleste andre byhaver. Men naturen har en magisk evne til at udglatte vores fejl, og det viste sig for Camilla og hendes familie, at det virkelig er muligt bare at gå i gang med børn, begrænset viden, få ressourcer og sparsom tid.
Af Ronja Kleiter
Praktisk Økologi 4/2018, side 4
Drevet af haveglæde, en passion for god mad, selvforsyning og ønsket om fælles familieaktiviteter er det lykkedes et yngre par med to små børn at omdanne en almindelig parcelhushave til en frodig selvforsynerhave.
Af Lotte Hovmark Børresen og Per Kring Jensen
Praktisk Økologi 1/2021, side 32
Lotte og Per flyttede i foråret 2020 til et hus på landet med en veletableret prydhave. I en artikelserie kigger vi parret over skulderen, mens de foretager forvandlingen fra prydhave til selvforsyningsparadis. I denne første artikel i serien fortæller de om de overordnede prioriteringer og hensyn, de navigerer efter i planlægningen af den nye have.
Af Lotte Hovmark Børresen og Per kring Jensen
Praktisk Økologi 3/2021, side 26
Lotte og Per flyttede i foråret 2020 til et hus på landet med en veletableret prydhave. I en artikelserie kigger vi parret over skulderen, mens de foretager forvandlingen fra prydhave til selvforsyningsparadis. I denne anden artikel i serien fortæller parret om, hvordan de anlægger grønsagsbede og skaffer kompost til deres kommende grønsager.
Af Lotte Hovmark Børresen og Per Kring Jensen
Praktisk Økologi 5/2021, side 4
Lotte og Per flyttede i foråret 2020 til et hus på landet med en veletableret prydhave. I en artikelserie kigger vi parret over skulderen, mens de foretager forvandlingen: Fra prydhave til selvforsyningsparadis. I denne tredje artikel i serien fortæller parret om, hvordan de integrerer flerårige, spiselige planter i deres have.
Af Lotte Hovmark Børresen og Per Kring Jensen
Praktisk Økologi 5/2022, side 16
Lotte og Per flyttede i foråret 2020 til et hus på landet med en veletableret prydhave. I en artikelserie kigger vi parret over skulderen, mens de foretager forvandlingen fra prydhave til selvforsyningsparadis. Dette er femte artikel i serien, hvor Lotte og Per fortæller om de vilde planter i haven.
Af Lotte Hovmark Børresen og Per Kring Jensen
Praktisk Økologi 1/2023, side 18
Lotte og Per flyttede i foråret 2020 til et hus på landet med en veletableret prydhave. I en artikelserie kigger vi parret over skulderen, mens de foretager forvandlingen fra prydhave til selvforsyningsparadis. Dette er sjette og sidste artikel i serien, hvor Lotte og Per fortæller om forspiring af grønsager.
Af Jeppe Just
Praktisk Økologi 3/2021, side 16
Med mottoet hellere fortryde det, man har gjort, end det, man ikke har gjort i baglommen og en god portion gå-på-mod kastede jeg mig ud i at realisere min drøm om et mere jordnært liv på Møn.
Af Marie Gravesen
Praktisk Økologi 3/2013, side 24
Har du et hjørne af haven, hvor græsset får lov at gro, eller har du anlagt en blomstereng? Hvad med at bruge alt det afklippede græs til børnenes kaniner og være med til at bevare et gammelt håndværk?
Af Theresa Jessing
Praktisk Økologi 6/2020, side 8
På Kastaniegaarden arbejder Theresa og hendes familie på at bruge deres selvforsyningskundskaber til at skabe hyggelige juletraditioner uden om den traditionelle forbrugskultur. Det betyder, at julen ikke først starter i december, men er med i baghovedet hele året igennem, når der sås, høstes og forarbejdes råvarer.
Af Mikkel Berggreen Schmidt
Praktisk Økologi 6/2024, side 16
Selvom selvforsyning igen er blevet både aktuelt og populært blandt danskerne, kan det stadig være svært både at komme i gang med at arbejde med selvforsyning og at holde gejsten oppe, især hvis man er alene. Det er her fællesskaberne kommer ind i billedet. Mikkel bor alene på landet og inddrager lokalområdet, så de i fællesskab kan holde køer, bier, moste æbler og lave arbejdsdage.
Af Lotte Denckert
Praktisk Økologi 5/2018, side 12
Lotte Denckert er bidt af selvforsyning og styrer sin have med blød hånd fra sit lille stråtækte bindingsværksimperium på Vestfyn. I en artikelserie følger vi 26 årige Lottes liv på landet, hvor hun hver dag tager små skridt på vej mod selvforsyning. Anden artikel handler bl.a. om et nyt hønsehus, vilde fugle, læhegn og konservering af havens afgrøder.
Af Lotte Andersen
Praktisk Økologi 4/2018, side 20
Lotte Denckert er bidt af selvforsyning og styrer sin have med blød hånd fra sit lille stråtækte bindingsværksimperium på Vestfyn. I en artikelserie følger vi 26 årige Lottes liv på landet, hvor hun hver dag tager små skridt på vej mod selvforsyning. Første artikel handler bl.a. om den nemme have med stor biologisk mangfoldighed, kejserænder og lilla afgrøder.
Af Lotte Denckert
Praktisk Økologi 2/2019, side 24
Lotte fortæller i en artikelserie om sit liv på landet med selvforsyning. Dette er den sidste artikel i serien og handler om kål, kartofler og forspiring af tomater og peberfrugter.
Af Lotte Denckert
Praktisk Økologi 1/2019, side 30
Lotte fortæller i en artikelserie om sit liv på landet med selvforsyning. I denne artikel handler det om frøsamlermani, de første frø, der skal sås og vinterpleje af fjerkræ og mennesker.
Af Lotte Denckert
Praktisk Økologi 6/2018, side 4
Vi får igen lov til at kigge med indenfor hos Lotte, der i en artikelserie fortæller om sit liv på landet med selvforsyning. I denne artikel fortæller hun om praktisk naboskab, jordfabrikken med forskellige komposteringsmetoder og den smukke lilla blomsterkål.
Af Mia Stochholm
Praktisk Økologi 2/2011, side 14
Ser man sit sted som en del af den lokale sammenhæng, kan man forsyne sig selv meget alsidigt, selv om man kun har forholdsvis lidt plads.
Af Christina Meyer
Praktisk Økologi 3/2022, side 16
Dette er historien om, hvordan et midaldrende ægtepar satte en kæp i hamsterhjulet og flyttede til Sverige, blandt andet for at eksperimentere med en mere bæredygtig madproduktion ved at etablere en skovhave. Christina beskriver tankerne bag, gennemgår etableringsprocessen og fortæller om de første år med skovhaven.
Af Mette Wethje Skjødt
Praktisk Økologi 5/2020, side 8
Få børnene med ud i naturen og vild mad ind på spisebordet i dagligdagen. Forfatteren fortæller om glæden ved at sanke i naturen og hvilke bær, svampe og urter, der er helt oplagte at høste med børn og anvende i køkkenet. Opskrift på svampesuppe og is med mjødurt.
Af Frank Erichsen
Praktisk Økologi 6/2010, side 4
Den totale selvforsyning er utopi. I stedet bliver man som selvforsyner nødt til at vælge de aktiviteter ud, man føler for og ikke have dårlig samvittighed over det, man ikke kan gabe over.
Af Camilla Jonassen
Praktisk Økologi 3/2019, side 18
Det kan være svært at få tid til køkkenhave, når man har små børn og fuldtidsarbejde. Men der er nogle typer grønsager, der gør livet lidt lettere, når det er småt med tiden. Her præsenteres: Sølvbede, radise, høje ærter, new zealandsk spinat, vinterknudekål, vårsalat, stangbønner og tromboncino.
Af Mette Wethje Skjødt
Praktisk Økologi 1/2021, side 26
En beretning fra et lille skovbrug med tanker og drømme om større biodiversitet, mere liv i skovbunden og sikring mod fremtidige storme. Om udfordringer undervejs, oprydningsarbejde og en ny type skov med kringlede stier, hindbær og flere forskellige slags træer.
Af Mie Kongstad Søgaard
Praktisk Økologi 6/2010, side 30
Mad og byer hænger uløseligt sammen. Præindustrielle byer opstod på og på grund af god landbrugsjord og afhang af en stabil fødevareproduktion i og omkring byen. I takt med at byerne er blevet udvidet, er efterspørgslen efter mad øget. At opfylde denne efterspørgsel er blevet en enorm opgave; en, som måske har den største sociale og fysiske effekt på vores liv og planet, i forhold til noget andet vi foretager os.
Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.
Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > Selvforsyning