Bliv medlem her, og modtag Praktisk Økologi 6 gange årligt.
Af Heidi Kirk Nissen
Praktisk Økologi 1/2020, side 4
i Londons baggårde, smalle stræder, parker og på byggetomter spirer både grønsager og fællesskaber frem – og selv vildskaben får plads. Heidi Kirk Nissen er taget på byhave-inspirationstur i Europas største by.
Af Jens Thejsen
Praktisk Økologi 2/2014, side 32
I Sverige er man langt fremme, når det gælder om at få æstetik og økologi til at gå op i en højere enhed i byerne.
Af Jens Thejsen
Praktisk Økologi 1/2015, side 20
Storbyens unyttige tage kan forvandles til frodige grønne oaser, som forsyner byboer med frisk økologisk grønt, honning og æg.
Af Lene Skrumsager Møller
Praktisk Økologi 6/2022, side 14
For at skabe en egentlig bæredygtig udvikling er der behov for at udfordre det gængse vækstparadigme, som måles i bruttonationalprodukt. Et lille fattigt land mod øst, Bhutan, har fundet sin egen vej, hvor målet er lykke frem for økonomisk vækst.
Af Jens Thejsen
Praktisk Økologi 1/2003, side 6
I bjergene omkring den lille by Rupit vokser vores haveplante buksbom vildt i skovene. I buksbomskoven kan man finde blå og hvide anemoner, men den pyrenæiske anemone er anderledes end vores blå og hvide anemoner, den er lige så tit er hvid som blå, og dens trelappede blade er fint marmorede.
Af Berit Nybirk
Praktisk Økologi 3/2009, side 34
Hver gang jeg har besøgt Christiansøs haver, får jeg en akut trang til at blive en rigtig øboer og ikke bare bo her på fastlandet – som de kalder Bornholm på Christiansø.
Af Aage Dissing
Praktisk Økologi 4/2008, side 22
På Cuba er lokale byhaver med til at brødføde bybefolkningen. Byhaverne er bevidst drevet økologisk og med stor succes. En udvikling, man kunne drømme om herhjemme.
Af Mia Stochholm
Praktisk Økologi 4/2013, side 4
Lige uden for Spaniens femtestørste by kan indbyggerne leje sig til et lille økologisk åndehul.
Af Bjarne Wickstrøm
Praktisk Økologi 3/2013, side 4
I en gammel grusgrav i den sydlige del af England er man i gang med at skabe en slags Noas ark af planter. Stedet er et manifest over mangfoldighed.
Af Karoline Nolsø Aaen og Tycho Holcomb
Praktisk Økologi 3/2019, side 4
Forestil dig en naturlig skov af frugt, nødder, bær, urter og spiselige blade, overalt du går. Det findes! Karoline og Tycho har været på eventyrrejse til æbletræets oprindelse for at dykke ned i æbletræernes genetik og blive bedre til at dyrke dem.
Af Eva Nikolajsen
Praktisk Økologi 1/2019, side 4
I juni 2018 deltog forfatteren i et 10 dages International Farmscale Permaculture Design Certificate Course på Ridgedale i Värmland i Sverige. Det blev til et inspirerende ophold, hvor de kom omkring alle hjørner af et mindre produktionslandbrug og permakulturprincipper.
Af Christian Koch Jørgensen
Praktisk Økologi 6/2018, side 25
Historien om hvordan smukt dekorerede fuglehuse og socialøkonomisk arbejde hænger sammen med bæredygtig udvikling i afrika.
Af Karoline Nolsø Aaen og Tycho Holcomb
Praktisk Økologi 4/2015, side 26
I byskovhaven Beacon Food Forest i Seattle mødes folk på tværs af alder, etnicitet og kultur.
Af Rie Boberg
Praktisk Økologi 6/2012, side 4
Ved at udnytte og brande det helt specielle ved et udkantsområde kan man skabe ny vækst. Færøerne viser vejen.
Af Jonas Schmidt Hansen
Praktisk Økologi 6/2013, side 28
I Berlin dyrker entusiaster fælleshaver på landingsbanerne i den nedlagte lufthavn, Tempelhof. Målet er fællesskab og udbredelse af den grønne tankegang. Men haverne udfordres af investorer, tyve og bomber.
Af Mia Stochholm
Praktisk Økologi 4/2023, side 8
Set med havebriller er Irland en ung nation. Spiselige afgrøder og overlevelse har været prioriteret frem for prydhaver. Kulturlandskabet derimod er ekstremt mangfoldigt, og økologien vinder stille og roligt frem. Tag med på besøg i fem haver i det østlige Irland.
Af Winnie Poulsen
Praktisk Økologi 6/2011, side 10
De fleste foretrækker nok at udforske engelske haver om sommeren, når de står i fuldt flor. Men en vinterekskursion kan også være en fantastisk haveoplevelse.
Af Winnie Poulsen
Praktisk Økologi 2/2010, side 26
At møde en fysiker, der har indrettet sit liv, så han kan leve for 200 euro om måneden, giver stof til eftertanke.
Af Marie Gravesen
Praktisk Økologi 1/2013, side 14
I Sverige bruges heste ofte, når der skal naturplejes. Ikke bare på hobbyplan eller til hestevognskørsel, men bl.a. som et led i kommunal naturpleje og som social værdi i udsatte områder.
Af Karoline Nolsø Aaen
Praktisk Økologi 6/2013, side 22
Kaukasus er en oase af smage og farver. Listen over vilde, spiselige planter er lang og kulturhistorien spændende.
Af Heidi Kirk Nissen
Praktisk Økologi 5/2022, side 4
På en weekend besøger Havenyt.dk redaktøren, Heidi Kirk Nissen, fire smukke køkkenhaver i det vestlige Skåne: Sofiero, Fredriksdal, Lund Botaniske Have og Malmø Slottsträdgård. Hun deler de bedste dyrkningstips fra haverne med flotte billeder.
Af Maria Gram-Jensen
Praktisk Økologi 2/2015, side 28
Humlebierne er under pres – også i Danmark. I Norge har foreningen La Humla Suse haft succes med at få sat de karismatiske insekter på dagsordenen.
Af Katrine Klinken
Praktisk Økologi 1/2009, side 22
Noter fra Youth Food Movement i Torino.
Af Cathrine Dolleris
Praktisk Økologi 5/2011, side 8
Den lille stat på Balkan vil være økologisk. Det er regeringens ønske. Dedikeret indsats fra forskningen og de montenegrinske landmænd er nødvendig, for at visionen om økologi kan gå i opfyldelse.
Af Mia Stochholm
Praktisk Økologi 4/2016, side 14
Omstillingsbevægelsen arbejder ud fra lokale initiativer med at omstille vores livsstil til et mere miljørigtigt forbrug og dermed forberede os på en verden med færre ressourcer. Bevægelsen startede for ti år siden i Sydengland og har nu bredt sig til over 50 forskellige lande.
Af Victoria Schou Habegaard
Praktisk Økologi 1/2023, side 14
Den 110 hektar store biodynamiske Fokhol Gård i Indre Østfold i Norge drives af syv ildsjæle, der brænder for lokalt produceret mad. De tilstræber en dyrkningsform med et minimum input af energi og fokus på lukkede næringsstofkredsløb. Dy dyrker grønsager, har malkekøer og arbejdsheste.
Af Per Kølster
Praktisk Økologi 2/2010, side 28
Mostviertel er en idyllisk egn i Østrig, der er præget af majestætiske pæretræer, bondefrodighed og gamle traditioner, der stadig håndhæves.
Af Winnie Poulsen
Praktisk Økologi 6/2012, side 24
Den legendariske park i Stockholm kan noget helt særligt. Først og fremmest skabe en følelse af næsten at have sin egen have.
Af Sussie Helsing Nielsen
Praktisk Økologi 1/2008, side 20
Det hollandske blomstershow Horti Fair var en gyser af snitblomster i skingre farver og meningsløs forbrugsmentalitet. Men så man godt efter, var der også en befriende modkultur at spore.
Af Eva Skjødsholm
Praktisk Økologi 5/2016, side 23
En beretning fra Seedy Sunday – Englands største og ældste frøbyttemarked.
Af Cathrine Dolleris
Praktisk Økologi 6/2011, side 4
I Ukraine har man sin helt egen måde at forholde sig til den internationale krise på. Man vender tilbage til dyrkningen af jorden, og man læner sig op ad vestlig permakulturpåvirkning, russisk spiritualitet og traditionel viden.
Af Mia Stochholm
Praktisk Økologi 6/2012, side 8
Finurlige detaljer, stor variation og et solidt idégrundlag gør Englands økologiske have et besøg værd.
Af Camilla Friedrichsen
Praktisk Økologi 5/2014, side 8
Tænk, hvis vi kunne nå så langt som i Californien, så man fra politisk hold arbejdede for en have på hver skole.
Af Per Kølster
Praktisk Økologi 5/2008, side 26
Økologien er kommet for at blive, og det vrimler med initiativer, ideer, forskning og produkter på verdensplan. Det var det opløftende indtryk på dette års IFOAM-konference i Italien.
Af Jens Thejsen
Praktisk Økologi 2/2015, side 12
På en 2,3 km lang hævet jernbanestrækning på Manhattan har man skabt en park med udgangspunkt i stedets mikroklima og det selvsåede landskab, som havde etableret sig i løbet af de 25 år, banen var ude af drift.
Af Mia Stochholm
Praktisk Økologi 6/2019, side 4
Kun få timers kørsel fra Danmark i den sydsøstlige del af Skåne ligger der flere hyggelige og seværdige besøgshaver inden for ganske kort afstand. Kom med til Mandelmanns Trädgårdar, Kiviks Musteri, Ecotopia på Österlen, Den Engelska Trädgården og Åbergs Trädgård.
Af Jens Thejsen
Praktisk Økologi 1/2003, side 16
Pamukkale i den sydige del af Tyrkiet er et underligt naturfænomen, hvor 60 grader varmt kalkholdigt vand løber ud over det bakkede landskab og danner bløde former af aflejret kalk. En kalkørken med terrasser fyldt med det herligste varme vand. Midt i denne ørken har et abrikostræ slået rod.
Af Ib Salomon
Praktisk Økologi 4/2004, side 18
I Ghana bruger kvinder og piger hele dagen på at hente vand. En lille dansk ulandsorganisation bistår landsbyerne med at anlægge brønde – og dermed frigive en masse tid og energi, bl.a. til at lære de mest elementære ting om hygiejne.
Af Bo Egelund
Praktisk Økologi 4/2014, side 24
Norsk landbrug har en succesfuld nichebeskæftigelse: Inklusion af folk med specielle behov. Nøglen til succes er efteruddannelse og kvalitetssikring.
Af Heidi Kirk Nissen
Praktisk Økologi 3/2021, side 4
I flere hundrede år var muromkransede haver en uundværlig del af enhver herregård eller landsted i England. Her opstod et særligt mikroklima, hvor de ansatte dyrkede afgrøder og blomster til herskabet. I dag står flere af haverne tilbage som kuriøse besøgshaver, hvor æstetikken er i højsædet.
Af Mia Stochholm
Praktisk Økologi 6/2016, side 18
Cirka 200 km nord for Stockholm i Ockelbo er jorden omkring en gammel herregård indrettet med emneopdelte besøgshaver, der drives økologisk.
Af Mia Stochholm
Praktisk Økologi 2/2015, side 15
WWOOF er en verdensomspændende organisation for frivilligt arbejde på gårde og selvforsyningsbrug, der arbejder med bæredygtig dyrkning og levevis.
Af Veronica Bay
Praktisk Økologi 3/2009, side 11
Det vrimler med hemmelige haver, sjove steder og prægtige parker, hvor man kan lade sig inspirere af havekunst, dyrkningsteknik, sorter, former og farver. Her er et lille udpluk af redaktionens yndlingssteder.
Af Rie Boberg
Praktisk Økologi 5/2012, side 24
Økologiske markeder er også begyndt at vinde indpas i Tyrkiet og især i Istanbul. Og de er i stor vækst.
Af Heidi Høyer
Praktisk Økologi 3/2009, side 26
40.000 cambodjanske risbønder omlægger i øjeblikket til økologisk risproduktion. Resultatet er øget høstudbytte og forbedret miljø.
Som nyt medlem kan du købe de forudgående årgange til en speciel lav pris – se mere under Bestilling af medlemsskab og Bestilling af årgange.
Her er du: Forsiden > Tidsskriftet > Udsyn